Veelgestelde vragen

Algemene vragen:

Op welke wijze kan ik mijn bestelling afrekenen?

U kunt bij ons afrekenen via bankoverschrijving, ideal, mastercard, mister cash of via Sofort banking.

Hoe lang is jullie levertijd?

Indien er een indicatie levertijd bij het product staat is die leidend. Producten die op voorraad zijn worden indien mogelijk nog dezelfde dag afgeleverd bij onze bezorgdienst DHL of Postnl

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn €4,92,-, bij een subtotaal boven de 30 euro (excl. btw) worden er geen verzendkosten gerekend. 

Leveren jullie ook in België en wat zijn dan de verzendkosten?

Ja wij leveren ook in België, de verzendkosten zijn dan hetzelfde als in Nederland. Dat betekent subtotaal onder de 50 euro €6,- verzendkosten, boven de 50 euro is het gratis. 

Vragen over urnen:

Kan de urn buiten gezet worden?

Lang niet iedere urn kan buiten gezet worden, het hangt af van het materiaal waar de urn van gemaakt  is. Wij adviseren altijd de urn dicht te lijmen en de urn vast te kitten op zijn plaats, op die manier kun je voorkomen dat de urn omvalt. In onze categorie urnen voor buiten, vind je urnen die geschikt zijn om buiten geplaatst te worden. 

Kan er in de urn een inscriptie?

Afhankelijk van het materiaal van de urn is dit mogelijk, dit staat aangegeven bij de specificaties van de urn. De kosten van de inscriptie zijn max. €3,50 per teken, behalve voor bronzen letters, deze zijn op aanvraag. 

Manieren voor het aanbrengen van een inscriptie:

- graveren

- folie belettering

- zandstralen 

- bronzen letters

Vragen over grafmonumenten:

Wie vraag de vergunning aan bij desbetreffende instantie?

De vergunning aanvraag zal volledig verzorgd worden door ons, u heeft hier geen omkomen naar, wij brengen geen kosten in rekening voor deze aanvraag. U zult wel de vergunningskosten die verschuldigd zijn aan de gemeente moeten betalen.

Waarom moet ik vergunningskosten betalen?

Gemeente of instanties kunnen kosten rekenen voor het beoordelen van de vergunningsaanvraag. Deze kosten variëren per gemeente, de kosten moeten voor het plaatsen van het monument betaald zijn.

Wie verzorgt de plaatsing van het monument?

De plaatsing van het monument zal door onszelf gebeuren of uitbesteed worden aan ondernemers. Te allen tijde zullen wij kiezen voor een ondernemer die ervaring heeft met het plaatsen en beschikt over de juiste apparatuur. Wij zullen na plaatsing het graf nog controleren. 

Wat is een betonfundering?

Een betonfundering is een betonplaat waar het monument opgeplaatst wordt.

Wat zijn funderingspalen?

Funderingspalen zijn palen die in de grond worden aangebracht om het verzakken van het grafmonument tegen te gaan. Sommige gemeenten en instanties eisen dat een monument op fundatiepalen worden geplaatst. 

Ik heb een grafmonument besteld, maar het monument ziet er anders uit als op de afbeelding op de site?

Natuursteen is een product dat uit de natuur komt, ieder stuk steen is dus anders en heeft zijn eigen profiel. Wij kunnen er niets aan doen als het profiel afwijkt van de afbeeldingen op onze site. 

Wat is de levertijd van een grafmonument?

Grafmonumenten hebben bij ons een levertijd van 18 a 20 weken, daar wij deze importeren. 

Wat zijn plaatsingskosten?

Wij worden vaak gevraagd grafmonumenten te plaatsen elders in het land. Doordat wij een scherpe prijs hebben moeten wij plaatsingskosten rekenen voor het plaatsen van monumenten in provincies. De kosten per provincie:

Noord - Holland: +€175,-
Groningen: +€250,-
Friesland: +€250,-
Gelderland: +€100,-
Overijssel: +€100,-
Drenthe: +€250,-
Limburg: +€175,-
Utrecht: +€175,-

Wij leveren niet op de Waddeneilanden.